משאבים – אפליקציית לונדע

ברוכים הבאים למתחם משאבים

מיקום המתחם: קומה 0

מרחב המשאבים מלמד אותנו על המשאבים שעומדים לרשותנו ביומיום, אותם אנו נדרשים לנהל בתבונה. מרחב זה יתמקד בשלושה משאבים מרכזיים: זמן, תזונה וכסף. "משאב" פירושו חומר או מרכיב בסביבה שניתן להשתמש בו. משאב יכול להיות טבעי או מלאכותי, גשמי או מופשט; זמן, כסף, מחצב טבעי, חומר גלם למזון וכדומה. בשפה העברית נוכל למצוא אמרות רבות המבקשות להבהיר כי משאבים הם דבר מוגבל, לדוגמא: "הזמן קצר והמלאכה מרובה", "חבל על כל טיפה" וכדומה.

הידעת?!

הכיתוב על מטבעות ושטרות ישראליים מופיע בשלוש שפות: עברית, ערבית ואנגלית.
מתחם משאבים
כרטיס האשראי הראשון הומצא בשנת 1950 על ידי פרנק מקנמרה, שהיה ממייסדי חברת האשראי העצמאית הראשונה "דיינרס קלאב".
על שטרות האירו מוצגים גשרים וחלונות מסגנונות אדריכליים שונים. הם מסודרים כרונולוגית, לפי ערך השטר, ותפקידם לסמל את השקיפות והאחדות של האיחוד האירופי.
ארבעת החריצים שנחרצו בשולי מטבעות שני ש"ח מיועדים לסייע לאוכלוסיית העיוורים. אילו היה מדובר בשעון, החריצים היו ממוקמים בשעות 12:00, 3:00, 6:00 ו- 9:00.
השעון הגדול בעולם נמצא בסעודיה. הוא ניצב בגובה 600 מטר וניתן לראותו ממרחק 25 קילומטר.
שעונים מעוררים קיימים מאז ימי יוון העתיקה. הפילוסוף אפלטון, לדוגמא, השתמש בשעון שהפיק קול באמצעות מים.
חלוקת היממה ל-24 שעות הונהגה לראשונה לפני כ- 4,000 שנה בידי המצרים הקדמונים
הפתיתים הם המצאה ישראלית מתקופת הצנע. חברת "אסם" המציאה אותם בשנת 1951 לבקשתו של דוד בן-גוריון, שרצה לפתח תחליף מבוסס חיטה לאורז, שניתן היה להשיג אז רק בצמצום.
השקל החדש החליף את השקל הישן ב-4 לספטמבר 1985.
מוח האדם עשוי 85% מים.
את גרסתה המוכרת של עגבניית השרי פיתחו חוקרים ישראלים.
תנובת החלב הממוצעת של הפרה הישראלית היא הגבוהה בעולם: 11 אלף ליטר בשנה.
המזון שאנו אוכלים שוהה במערכת העיכול שלנו 16 עד 35 שעות עד לפליטתו.
רוצים לשתף אותנו גם? לחצו כאן

מתקנים במתחם המשאבים

טטריס מזונות

תזונה בריאה מבוססת על היכרות עם קבוצות המזון השונות ואכילה מאוזנת מהן בכל יום. קבוצות המזון החיוניות לגופנו הן: פירות - אדום, דגנים - כתום, ירקות - ירוק, חלבונים (מוצרי חלב, בשר, דגים, קטניות, ביצים) - סגול, ומים- לבן.

האזור הרך

מטרת האזור הרך היא תרגול יכולת התכנון. אם נתכנן בצורה נכונה את היום שלנו נוכל להגיע לתוצאות טובות יותר.

מיון מזון

בכדי שתזונתנו תהיה בריאה, עלינו להכיר את קבוצות המזון השונות החיוניות לגופנו ולאכול באופן יומיומי מכל קבוצה, בצורה מאוזנת.

מסלול הכסף

מטרת המשחק היא ללמוד מהיכן מגיע הכסף, איך מרוויחים כסף, מהו בנק ומה ניתן לעשות עם הכסף שהרווחנו. הבנק הומצא בשלהי המאה ה-16 כדי לאפשר לאנשים לשמור בו את הכסף שהרוויחו. בחיי היומיום, החוכמה אינה רק להרוויח כסף, אלא גם להשתמש בו בחוכמה, בצורה שתאפשר לנו לחיות ברווחה במסגרת התקציב שיש לנו. ניהול תקציב נכון יאפשר לנו לחסוך כסף, כלומר, להוציא פחות ממה שהרווחנו.

משחקים נגד השעון

מטרת המשחק היא ללמוד על חשיבות הזמן באמצעות משחק כנגד השעון. כדי לנהל את יומנו באופן יעיל ומסודר, האדם יצר כלים מלאכותיים למדידת זמן, ובראשם השעון המשמש כדי למדוד שניות, דקות ושעות. לאורך ההיסטוריה המציא האדם סוגי שעונים שונים כגון שעון שמש, שעון חול, שעון מים, שעון אנלוגי (מחוגים) ושעון דיגיטלי.

קופה רושמת

מטרת המשחק היא לבדוק כמה חפצים יוכל השחקן לקנות בתקציב העומד לרשותו ובאמצעות סחר חליפין. סחר חליפין היא צורת הסחר העתיקה בעולם ופירושה החלפת סחורות ושירותים, תמורת סחורות ושירותים אחרים. בימינו נזנח סחר החליפין ובמקומו משתמשים במטבעות ובשטרות כסף.

להספיק לצאת מהבית בזמן

זמן הוא הימשכות האירועים מהעבר אל העתיד או משך החולף בין אירועים. ניתן למדוד אותו בשניות, דקות, שעות, ימים, חודשים או שנים. לשם כך משתמשים במכשירים שונים, לדוגמא: שעון או שעון-עצר. בחיי היומיום ישנן פעילויות רבות שעלינו לבצע במסגרת זמן נתונה, אי-עמידה במסגרת הזמן עלולה לפעמים להכשיל את ביצוע המשימה כולה.

מבקרים יקרים,
המעלית במוזיאון אינה עובדת. אנו מטפלים בתקלה. 
צוות המוזיאון ערוך לסייע בכל נושא.

ביקור נעים!

פתיחת צ׳אט
דברו איתנו בוואסטאפ!
היי, איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן
BUY ME
;